Brownies met Rode Biet

 

Imprimer / Afdrukken

Brownies met Rode Biet

Dit is voor ongeveet 50 blokken.

Voor de afwerking: Een handvol fijngehakte noten naar keuze

Type de plat / Gerecht type Dessert
Cuisine / Oorsprong Terroir
Temps de préparation / Voorbereidingstijd 15 minutes
Temps de cuisson / Koken tijd 10 minutes
Temps total / Totaal tijd 25 minutes
Auteur / Van: Demosthenes Sagal

Ingrédients / Ingrediënten

  • 220 gr donkere chocolade (minstens 72% cacao) Bio en fairtrade is beter: Belvas of Oxfam zijn oplossingen
  • 159 gr boter
  • 3 eieren
  • 1/2 eetlepel vanillesuiker
  • 1 theelepel zout of minder, naar smaak
  • 100 gr Bloem
  • 2 el (ongeveer 25 g, ongezoete of raw)

Instructions / Instructies

  1. Warm de oven voor op 180 °C.

  2. Smelt de chocolade met de boter op een heel zacht vuurtje. Roer af en toe. Haal de pan van het vuur wanneer alles bijna gesmolten is en laat afkoelen. Klop de eieren met de vanillesuiker op tot een luchtige massa.

  3. Voeg langzaam de gepureerde bietjes en het zout toe en meng goed onder. Meng er het afgekoelde chocoladebotermengsel door.

  4. Doe er de bloem en de cacao bij.

  5. Strijk het mengsel open op een bakplaat met bakpapier, zo’n 1,5 tot 3 cm dik. Maal er een laagje gehakte noten over.

  6. Bak 10 minuten en laat helemaal afkoelen, voor je het gebak in blokjes snijdt.

Notes / Notas

Neem er de tijd voor: chocolade moet langzaam smelten en bakken!
Heb je geen rode biet in huis? Of lust je dat helemaal niet (hoewel je er in de brownie niet zoveel meer van proeft), neem dan evenveel appelmoes: die zoet net zo goed.


Leave a Comment