Aardappel-champignonschotel met filodeeg

Imprimer / Afdrukken / Print

Aardappel-champignonschotel met filodeeg

Bedek terwijl je bezig bent de ongebruikte vellen met een vochtige theedoek om uitdroging te voorkomen.

Temps de préparation / Voorbereidingstijd / Preparation time 20 minutes
Temps de cuisson / Koken tijd / Cooking time 25 minutes
Temps total / Totaal tijd / Total time 45 minutes
Portions / Porties 4
Auteur / Van / Author: Demosthenes Sagal

Ingrédients / Ingrediënten / Ingredients

  • 675 gr Aardappelen in dunne plakjes
  • 2 Ajuinen in dunne ringen
  • 1 theelepel Gedroogde dille
  • 2.5 dl Sojaroom
  • 1 eetlepel Gistvlokken optioneel
  • Snuifje paprikapoeder
  • 6 vellen Filodeeg
  • 1 eetlepel Olijfolie
  • 225 gr Kastanjechampignon of andere naargelang het seizoen
  • 1 eetlepel Arrowroot
  • 1.25 dl Groentebouillon zie de bouillon recept
  • 1 bundel lente-uitjes in ringen
  • nootmuskaat, zwart peper, sesamzaad, zeezout, olijfolie voor het bestreijken

Instructions / Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet een ovenschaal van ongeveer 28 op 18 cm in met wat olie.

  2. Blancheer de plakjes aardappel in 2 minuten in een grote pan kokend water, dompel ze dan af in koud water, giet af en dep droog met een theedoek of keukenpapier.

  3. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de uien 5 tot 7 minuten op matig vuur. Voeg de champignons toe en bak ze net zacht. Roer dan de dille erdoor. Meng de arrownoot met 2 el sojaroom en roer dan de resterende sojaroom, de bouillon en de voedingsgist erdoor.

  4. Schik de plakjes aardappel, het ui-champignonmengsel en de lente-uitjes in lagen in de ingevette schaal en verdeel steeds een beetje roommengsel, paprikapoeder, nootmuskaat en zout en peper over elke laag.

  5. Schenk het resterende roommengsel over de bovenste laag. Werk nu snel: snijd het filodeeg iets groter dan de ovenschaal bij. Leg het eerste vel op de groenten, stop het rondom in en bestrijk het met olijfolie. Herhaal dit met de resterende vellen. Bestrijk het bovenste gedeel royaal met olie en bestrooi het met sesamzaad. Geef met de inkepingen in het deeg de porties aan.

  6. Bak het gerecht in 20-25 minuten goudbruin; test de aardappels op de gaarheid door een mes door het deeg te steken.


Leave a Comment