Pompoenstoofpotje
Imprimer / Afdrukken / Print
Pompoenstoofpotje
Je kan de kikkererwten vervangen door gerookte tofu. Deze laat je op voorhand marineren in tamari
Temps de préparation / Voorbereidingstijd / Preparation time 20 minutes
Temps de cuisson / Koken tijd / Cooking time 30 minutes
Temps total / Totaal tijd / Total time 50 minutes
Portions / Porties 4
Ingrédients / Ingrediënten / Ingredients
- 1/2 Pompoen
- 400 gr Kikkererwten
- 400 gr Tomaten pulp
- 8 Gedroogde vijgen
- 1 grote Ajuin
- 1 Teentje Knoflook
- 1 eetlepel Tomatenpuree
- 1 theelepel Chilipoeder
- 1 theelepel Komijn
- 1 eetlepel Gemalen Korianderzaad van het veld als mogelijk 🙂
- 1 theelepel Paprikapoeder
- 1 theelepel Garam Masala
- Olijfolie
- Zout
Instructions / Instructies
-
Stoof de ui zachtjes gaar in wat olijfolie tot ze bijna karamelliseert. Voeg de knoflook en pompoen toe en laat aanstoven.
-
Roer de kruiden onder de pompoen en laat nog heel even meestoven, de pompoen mag nog een beetje hard zijn.
-
Giet de tomatenpassata en tomatenpuree bij de groenten en laat alles op een zacht vuurtje pruttelen tot de pompoen beetgaar is, dat duurt ongeveer 25 minuten.
-
Roer hierna de kikkererwten en vijgen onder de groenten en laat alles nog 10 minuten verder garen zodat de smaken goed intrekken.
-
Strooi vlak voor het serveren verse koriander over het stoofpotje.
Leave a Comment