Worst met Venkelstoemp

Imprimer / Afdrukken / Print

Worst met Venkelstoemp

Eeen romige stoemp!

Temps de préparation / Voorbereidingstijd / Preparation time 15 minuten
Temps de cuisson / Koken tijd / Cooking time 15 minuten
Temps total / Totaal tijd / Total time 30 minuten
Portions / Porties 4
Auteur / Van / Author: Demosthenes Sagal

Ingrédients / Ingrediënten / Ingredients

  • 4 Boerenworsten van een beenhouwerij
  • 800 gr Aardappelen
  • 3 Venkelknollen
  • 1 teentje Knoflook
  • 2 dl Groenten bouillon zie de bouillon recept
  • 3 eetlepel Boter
  • Peper en zout

Instructions / Instructies

  1. Snij de venkel in fijne reepjes.

  2. Snipper het knoflook fijn.

  3. Kook de aardappelen gaar in lichtgezouten water gedurende ± 20 min. Giet af en plet met een pureestamper.

  4. Smelt 2 eetl. boter in een kookpot en stoof het knoflook glazig.

  5. Voeg de venkelreepjes toe en stoof al roerend gedurende 5 min. Overgiet met de bouillon. Laat zachtjes sudderen tot de venkel gaar is. Giet af en meng de venkel met de aardappelen.

  6. Smelt 1 eetl. boter in de braadpan en bak de worsten gedurende 5 min. op een matig vuur. Draai ze om zonder erin te prikken en laat nog 5 min. zachtjes bakken. Kruid naar smaak met peper en zout. Diepvriesworsten hoeft u niet te ontdooien. U bakt ze ± 8 min. op een matig vuur langs elke kant.

  7. Giet 1/2 dl water in de braadpan en schraap de braadresten los.

  8. Afwerking : Plaats een worstje op elk bord. Maak een torentje van de venkelpuree en lepel er wat saus bij.


Laat een reactie achter