Go Back
Imprimer / Afdrukken / Print

Warme salade met aardse groenten

Een warme maltijd voor keukenprins(ess)en

Temps de préparation / Voorbereidingstijd / Preparation time 15 minutes
Temps de cuisson / Koken tijd / Cooking time 40 minutes
Temps total / Totaal tijd / Total time 55 minutes
Portions / Porties 4
Auteur / Van / Author: Demosthenes Sagal

Ingrédients / Ingrediënten / Ingredients

  • 500 gr Aardperen goed schoongemaakt
  • 500 gr Kleine Rode Biet
  • 2 teentjes Knoflook
  • 1 Rode Ajuin
  • 8 Takjes Tijm
  • 80 gr Ongepelde amandelen grof gehakt
  • 1 Ciabattabrood in kleine blokjes gesneden
  • Platte Peterselie fijngehakt
  • Zeezout, gemalen peper, olijfolie

Instructions / Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Snijd de rode bieten in partjes en de rode ui in fijne ringen. Snijd de aardperen in gelijke stukken en meng ze met de rode bieten in een ovenschaal.

  3. Bestrooi met zeezout en besprenkel met olijfolie, schik er de geplette knoflookteentjes en de tijm bij en gaar alles 30 tot 40 minuten in de oven. Voeg ongeveer halverwege de amandelen toe.

  4. Bak de ciabattablokjes goudbruin in een scheut olijfolie. Kruid de groenten met peper van de molen, hak de peterselie grof en strooi ze samen met de croutons over de salade. Serveer meteen.