Bietenhummus

Imprimer / Afdrukken / Print

Bietenhummus

Een gemakkelijk recepte voor starters: een broodbeleg, glutenvrij, sojavrij en suikervrij

Portions / Porties 4
Auteur / Van / Author: Demosthenes Sagal

Ingrédients / Ingrediënten / Ingredients

  • 250 gr Gedroogde Kikkererwten
  • 1 eetlepel Gemalen Komijn
  • 3 eetlepel Tahin sesampasta
  • 3 Teentjes Knoflook geperst
  • 500 gr Rode Biet
  • 1 grote Ajuin fijngehakt
  • Citroensap na smaak

Instructions / Instructies

  1. Laat de kikkererwten een nacht weken en giet ze dan af. Zet de kikkererwten en de ui in een grote pan onder water en breng ze aan de kook. 

  2. Laat ze gedurende een uur koken tot de kikkererwten gaar zijn. Giet ze vervolgens af maar bewaar wel 2,5 dl van het kookvocht. Laat afkoelen.

  3. Kook de bietjes in ruim kokend water gaar. Giet ze af, laat ze iets afkoelen en schil ze dan. 

  4. Hak de bietjes in stukken en pureer ze (eventueel in porties) met het mengsel van de kikkererwten en de ui, de tahin, knoflook, citroensap en komijn. 

  5. Voeg langzaam al roerend het bewaarde kookvocht en de olijfolie toe. Zorg dat alles goed gemengd wordt en druppel er tenslotte nog wat olie bovenop.


Leave a Comment