Go Back
Imprimer / Afdrukken / Print

Crumble van Rabarber en Rode vruchten

De hefst crumble!

Temps de préparation / Voorbereidingstijd / Preparation time 10 minutes
Temps de cuisson / Koken tijd / Cooking time 20 minutes
Temps total / Totaal tijd / Total time 30 minutes
Portions / Porties 4

Ingrédients / Ingrediënten / Ingredients

  • 500 gr Rabarber (voor de vulling)
  • 250 gr Rode vruchten (voor de vulling)
  • Boter (voor de vulling)
  • 150 gr Kristalsuiker (voor de vulling)
  • 1 Vanillestok (voor de vulling)
  • 100 gr Koude boter (voor de crumble)
  • 100 gr Kristalsuiker (voor de crumble)
  • 200 gr Bloem (voor de crumble)
  • 50 gr Havermout (voor de crumble)
  • Een snuifje zout (voor de crumble)

Instructions / Instructies

  1. Start met de vulling:

    Schil de rabarber met een dunschiller en snijd de stengels in stukjes.

  2. Smelt een klont boter in een pan.

    Stoof de rabarber in de boter. Doe er de rode vruchten en de suiker bij.

  3. Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes bij het fruit.

  4. Laat op een zacht vuur stoven tot de rabarber gaar is.

  5. Zeef de vruchtenmengeling. De vruchtenmengeling mag nog een beetje vochtig zijn.

    Houd het vocht opzij om coulis van te maken.

  6. Doe de vruchtenmengeling in een ovenschaal.

  7. Nu werk op de crumble!

    Verwarm de oven voor tot 180 °C.

  8. Snijd de koude boter in kleine blokjes. Kneed met je vingers de boter met de suiker, de bloem, een snuifje zout en de havermout tot een korrelig deeg.

  9. Verdeel het deeg over de vruchten.

  10. Bak de crumble 20 minuten in de oven.