Eeen romige stoemp!
Snij de venkel in fijne reepjes.
Snipper het knoflook fijn.
Kook de aardappelen gaar in lichtgezouten water gedurende ± 20 min. Giet af en plet met een pureestamper.
Smelt 2 eetl. boter in een kookpot en stoof het knoflook glazig.
Voeg de venkelreepjes toe en stoof al roerend gedurende 5 min. Overgiet met de bouillon. Laat zachtjes sudderen tot de venkel gaar is. Giet af en meng de venkel met de aardappelen.
Smelt 1 eetl. boter in de braadpan en bak de worsten gedurende 5 min. op een matig vuur. Draai ze om zonder erin te prikken en laat nog 5 min. zachtjes bakken. Kruid naar smaak met peper en zout. Diepvriesworsten hoeft u niet te ontdooien. U bakt ze ± 8 min. op een matig vuur langs elke kant.
Giet 1/2 dl water in de braadpan en schraap de braadresten los.
Afwerking : Plaats een worstje op elk bord. Maak een torentje van de venkelpuree en lepel er wat saus bij.