Go Back
Imprimer / Afdrukken / Print

Roomsoep van Koorabi

Een zachte en frisse soep!

Temps de préparation / Voorbereidingstijd / Preparation time 10 minutes
Temps de cuisson / Koken tijd / Cooking time 35 minutes
Temps total / Totaal tijd / Total time 45 minutes
Portions / Porties 4
Auteur / Van / Author: Demosthenes Sagal

Ingrédients / Ingrediënten / Ingredients

  • 1 Koolrabi (+/- 400 gr)
  • 200 gr Bloemige aardappelen
  • 1 stengel Selder
  • 1 teentje Knoflook
  • 1 liter Groeten bouillon zie de Bouillon recept
  • 100 gr Roomkaas
  • 4 takjes Peterselie
  • Nootmuskaat, peper, zout

Instructions / Instructies

  1. Schil de koolrabi en de aardappelen, snij ze in blokjes. Maak de selder schoon en snij in boogjes. Pel en snipper de knoflook.

  2. Stoof de groenten en de knoflook aan. Blus met de bouillon en breng aan de kook. Dek af en laat 30 minuten sudderen, of tot de groenten zacht zijn.

  3. Mix de soep fijn. Roer er de roomkaas door en laat opnieuw goed verwarmen, maar niet meer koken. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Werk af met peterselie.