De hefst crumble!
Start met de vulling:
Schil de rabarber met een dunschiller en snijd de stengels in stukjes.
Smelt een klont boter in een pan.
Stoof de rabarber in de boter. Doe er de rode vruchten en de suiker bij.
Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes bij het fruit.
Laat op een zacht vuur stoven tot de rabarber gaar is.
Zeef de vruchtenmengeling. De vruchtenmengeling mag nog een beetje vochtig zijn.
Houd het vocht opzij om coulis van te maken.
Doe de vruchtenmengeling in een ovenschaal.
Nu werk op de crumble!
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
Snijd de koude boter in kleine blokjes. Kneed met je vingers de boter met de suiker, de bloem, een snuifje zout en de havermout tot een korrelig deeg.
Verdeel het deeg over de vruchten.
Bak de crumble 20 minuten in de oven.