Go Back
Imprimer / Afdrukken / Print

Pompoen-paprika curry met rijst

Een curry recept rechtsreeks vanuit Demosthenes!

Portions / Porties 4
Auteur / Van / Author: Demosthenes Sagal

Ingrédients / Ingrediënten / Ingredients

  • neutraal smakende olie (cocos of zonnebloem)
  • 1 pompoen (1 a 1,5 kg)
  • 5 tomaten
  • 4 rode (punt)paprika's
  • 2 teentjes look
  • 1 grote ajuin
  • 1 duimpje gember
  • 1 koffielepel zwart mosterdzaad
  • 1 soeplepel paprikapoeder
  • 1 soeplepel kurkuma
  • 1/2 koffielepel chillivlokken
  • 250 ml cocosmelk
  • 1 blik tomatenconcentraat

Instructions / Instructies

  1. Doe de olie in een brede gietijzeren pan of pot

  2. Voeg chillivlokken en mosterdzaadjes toe, zodra de mosterzaadjes springen, voeg je de ajuin toe

  3. Ajuin goud laten bakken, versnipperde look en kleine stukjes gember meebakken

  4. Stukjes pompoen toevoegen (blokjes van 1 a 2 cm), 5 min laten bakken

  5. Rode paprika, in fijne reepjes, toevoegen

  6. Rest van de kruiden toevoegen, geheel omroeren

  7. Tomaten in 4 snijden en bovenop de rest leggen zodat bijna alles bedekt is, niet roeren

  8. Deksel erop en 15 a 20 min laten pruttelen

  9. Cocosmelk en tomaten concentraat toevoegen, alles omroeren

  10. Op het vuur laten tot de pompoen bijna helemaal plat is, en samen met de tomaat een stevige saus vormt