Een lasagne vol kruiden smaak!!
Oven voorverwarmen! Circa 200 °c
Snij een grote hoeveelheid pompoen in stukken. (hangt ervan af voor hoeveel personen)
Neem een diepe pan (bij voorkeur met deksel)
Giet flink wat olijfolie in de pan
Neem een soeplepel paprikapoeder en een soeplepel of theelepel (hangt van je smaak af) pikant en giet die bij de olie. Olie verwarmen met kruiden, niet te warm!
Voor de olie verhit is , alle pompoen in de pan doen . peper en zout erop
Laten bakken tot de pompoen plat is (10 à 15min), mag op zeer warm vuur met deksel laatste 5min
Wanneer de pompoen plat, zet je het vuur af is voeg je de ricotta toe. een heel pak dus.
Even laten staan, minuut of 5
Terwijl maak je bechamelsaus. de gezonde en eenvoudige versie zonder boter. giet +- een halve liter melk in een pot , voeg een soeplepel bloem toe. flink opkloppen. dan pas verwarmen, tot de saus dik genoeg is.
En voila: laagjes maken op volgorde naar eigen wens
Indien te droog nog een glas melk over gieten.
Parmezan raspen en op het laatste laagje leggen
Oven in!
Ken uw eigen oven! ik weet niet hoe snel de jouwe gaat. in 't oog houden dus