Pompoenlasagne a la Ricotta

 

Imprimer / Afdrukken / Print

Pompoenlasagne a la Ricotta

Een lasagne vol kruiden smaak!!

Temps de préparation / Voorbereidingstijd / Preparation time 25 minuten
Temps de cuisson / Koken tijd / Cooking time 20 minuten
Temps total / Totaal tijd / Total time 45 minuten
Auteur / Van / Author: Demosthenes Sagal

Ingrédients / Ingrediënten / Ingredients

  • 1 Pompoen
  • 1 dosje Ricotta
  • tiental (groene) lasagne blaren
  • mild paprikapoeder
  • iets pikant van kruiden; rode curry of curry madras of chilli
  • 1/2 liter melk
  • 1 soeplepel bloem
  • olijfolie
  • parmezan

Instructions / Instructies

  1. Oven voorverwarmen! Circa 200 °c

  2. Snij een grote hoeveelheid pompoen in stukken. (hangt ervan af voor hoeveel personen)

  3. Neem een diepe pan (bij voorkeur met deksel)

  4. Giet flink wat olijfolie in de pan

  5. Neem een soeplepel paprikapoeder en een soeplepel of theelepel (hangt van je smaak af) pikant en giet die bij de olie. Olie verwarmen met kruiden, niet te warm!

  6. Voor de olie verhit is , alle pompoen in de pan doen . peper en zout erop

    Laten bakken tot de pompoen plat is (10 à 15min), mag op zeer warm vuur met deksel laatste 5min

  7. Wanneer de pompoen plat, zet je het vuur af is voeg je de ricotta toe. een heel pak dus.

  8. Even laten staan, minuut of 5

  9. Terwijl maak je bechamelsaus. de gezonde en eenvoudige versie zonder boter. giet +- een halve liter melk in een pot , voeg een soeplepel bloem toe. flink opkloppen. dan pas verwarmen, tot de saus dik genoeg is.

  10. En voila: laagjes maken op volgorde naar eigen wens

  11. Indien te droog nog een glas melk over gieten.

    Parmezan raspen en op het laatste laagje leggen

  12. Oven in!

    Ken uw eigen oven! ik weet niet hoe snel de jouwe gaat. in 't oog houden dus


Laat een reactie achter